Tagság / Jogi bizottság

A MEKSZ egyik állandó albizottságaként, a Jogi és Szabályozási Bizottság (JSZB) véleményező, javaslattevő feladatokat lát el, és elsősorban az energetikához kapcsolódó jogi kérdésekben támogatja az Elnökség, és a többi bizottság munkáját.

A JSZB a MEKSZ tagjai által delegált – elsősorban jogász végzettségű – képviselőkből áll, havi rendszerességgel ülésezik, de folyamatosan dolgozik.

Elnök

Dr.Hidvégi MártonElnök

Dr. Hidvégi Márton 2003-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel. 2004-ben LLM fokozatot szerzett a müncheni Ludwig Maximilians Universität jogi karán európai jog és gazdasági jog témakörben. 2003 és 2012 között különböző nemzetközi irodákban dolgozott előbb ügyvédjelöltként, majd ügyvédként. Ezt követően 2012-ben csatlakozott a MET-Csoporthoz senior jogi munkatársként, ahol főleg a csoport földgáz-nagykereskedelmi, valamint akvizíciós tevékenységét támogatta. 2016 óta az E2 Hungary Energiakereskedelmi és Szolgáltató Zrt. jogi- és szabályozási igazgatója. Főbb szakterületei az energiajog, versenyjog vállalatfelvásárlások és akvizíciók.