Tagság / Jogi bizottság

A MEKSZ egyik állandó albizottságaként, a Jogi és Szabályozási Bizottság (JSZB) véleményező, javaslattevő feladatokat lát el, és elsősorban az energetikához kapcsolódó jogi kérdésekben támogatja az Elnökség, és a többi bizottság munkáját.

A JSZB a MEKSZ tagjai által delegált – elsősorban jogász végzettségű – képviselőkből áll, havi rendszerességgel ülésezik, de folyamatosan dolgozik.

Elnök

Dr. Pataki ZoltánElnök

Vezető Jogtanácsos (ALTEO Nyrt.)

2017 óta a Jogi és Szabályozási Bizottság elnöke

Zoltán az ALTEO Nyrt-nél 2010 óta jogászként dolgozik, azt megelőzően az egyik legnagyobb hazai befektetési vállalatánál, a WALLIS Zrt-nél tranzakciós és társasági jogi ügyekkel foglalkozott. Mielőtt a vállalati oldalra váltott volna, Zoltán négy évig ügyvédi irodában dolgozott.

2006-ban szerzett jogi diplomát a Miskolci Egyetemen, azt követően munkajogi és értékpapírjogi szakirányban képzete tovább magát.

Zoltán a villamosenergia-termelés, villamosenergia-kereskedelem, távhőtermelés valamint a megújuló forrásból történő energiatermelés, továbbá erőművek létesítése és üzemeltetése területén rendelkezik jogi szakmai tapasztalatokkal.

Elnök-helyettes

Dr.Hidvégi MártonElnök-helyettes

Dr. Hidvégi Márton 2003-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel. 2004-ben LLM fokozatot szerzett a müncheni Ludwig Maximilians Universität jogi karán európai jog és gazdasági jog témakörben. 2003 és 2012 között különböző nemzetközi irodákban dolgozott előbb ügyvédjelöltként, majd ügyvédként. Ezt követően 2012-ben csatlakozott a MET-Csoporthoz senior jogi munkatársként, ahol főleg a csoport földgáz-nagykereskedelmi, valamint akvizíciós tevékenységét támogatta. 2016 óta az E2 Hungary Energiakereskedelmi és Szolgáltató Zrt. jogi- és szabályozási igazgatója. Főbb szakterületei az energiajog, versenyjog vállalatfelvásárlások és akvizíciók.