Rólunk / A MEKSZ-ről

A Magyar Energiakereskedők Szövetségének jogelődjének, a Magyar Energiakereskedők Egyesületének alapkövét 2003 decemberében nyolc villamosenergia-kereskedő társaság fektette le abból a célból, hogy a villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozó hazai társaságok szakmai érdekképviseletét ellássa.

A kereskedelmi piacok, a belső és külső szabályozási környezet 2010 óta tapasztalható gyors és folyamatos változása, valamint az ezekre adott szakmai válaszok, fokozott érdekképviseleti érdekek indokolták, hogy 2011. novemberétől a villamosenergia-kereskedők mellett a gázkereskedelmi engedélyesek is tagjai lehetnek a megújult egyesületnek, melynek elnevezése 2012. márciusától Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ).

A Szövetség célja, hogy a villamos energia és földgáz kereskedelmet folytató társaságok magyarországi érdekképviseletét ellássa, elősegítse a villamosenergia és a földgáz kereskedelem fejlődését, az egységes belső piacának kialakítására vonatkozó európai uniós szabályozásnak megfelelő és hatékonyan működő, transzparens piac kialakulását.