Rólunk / Elnökség

Elnök

Dr. Felsmann BalázsElnök

közgazdász

A Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának kutató főmunkatársa. Közgazdasági diplomáját 1993-ban szerezte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 2004-ig a vállalati szektorban dolgozott, stratégiai és pénzügyi vezető pozíciókban. 1997-ig a Béres Rt. controlling vezetője, 1998-tól a vállaltcsoport gyógyszer-nagykereskedelmi divíziójának gazdasági igazgatója, majd 2000-től a Béres Csoport befektetési és gazdasági igazgatója, az igazgatóság tagja. 2005-től az államigazgatáson belül folytatta pályáját, a Gazdasági és közlekedési Minisztérium főosztályvezetőjeként. 2006 júliusától 2008 áprilisáig a tárca energetikáért, hírközlésért és közlekedésért felelős szakállamtitkára. Szakállamtitkári pozíciójáról való lemondását követően, 2008 áprilisától számos hazai és régiós energetikai és közlekedésfejlesztési projektben dolgozott szakértőként. 2010 óta egyetemi oktató.

Elnök-helyettes

Tóth András IstvánElnök-helyettes - áram

Tóth András István a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként, majd a Közép-Európai Egyetemen szerzett diplomát. Pályafutását a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontban kezdte, majd 2009-ben kezdett dolgozni az E.ON Energiaszolgáltató Kft. villamos energia beszerzési csapatában portfoliógazdálkodóként. 2012 márciusától Villamos energia beszerzési vezető, majd 2014. januárt 1-től ugyanezt a funkciót tölti be az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-ben. 2015. október 1-től az E.ON Energiakereskedelmi Kft. Villamos energia és földgáz beszerzési vezetője. Vezetőként felelős mind a versenypiaci, mind az egyetemes szolgáltatói villamos energia, valamint a versenypiaci földgáz beszerzési tevékenységért.

Elnökségi tagok

Batta GergőElnökségi tag - áram

Jelenleg az Energiabörze Kft. cégvezetője. 2008-ban került a MAVIR ZRt.-hez, ahol különböző piacműködtetési pozíciókban dolgozott, fő feladata a rendszerszintű szolgáltatások piaci beszerzésének kidolgozása és irányítása
volt. 2015-ben került az Energiabörze Kft.-hez, mint kereskedelmi vezető. Okleves gépészmérnök, energiatermelési szakmérnök, mely diplomáit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte.

Borsányi ZsoltElnökségi tag - gáz

2014 óta a Magyar Áramszolgálató Kft. Gáz portfolió Menedzsment igazgatójaként irányítja a vállalat gáz beszerzési és portfólió gazdálkodási területét. 2009—2010 E.On Ruhrgas nemzetközi portfolió menedzsere. (Olasz, Dán, és CEGH portfoliók felügyelete) 2006 és 2013 között az E.On Földgáz Trade Portfolió Menedzsment valamint Általános Értékesítési Ügyek területekért felelt.

Császár LeventeElnökségi tag - gáz
Fodor ImreElnökségi tag - gáz
Hazlach AndrásElnökségi tag - áram

2001 óta dolgozik a villamosenergia iparban. 2012 óta az MVM Partner Zrt. proprietary kereskedelmi igazgatója, az ezt megelőző évben az MVM Trade Zrt. Piacfejlesztési igazgatója. Ezt megelőző hat évben külföldön dolgozott a Mercuria Energy Trading SA-nál, az RBS Sempra Commodities Ltd és az Electrabel SA-nál különböző kereskedői és vezető kereskedői pozíciókban. 2001-2005 között a SUEZ Electrabel csoport magyarországi vállalatainál a Dunamenti Erőműnél és az Electrabel Magyarországnál foglalkozott a magyarországi villamosenergia piaci liberalizációhoz kapcsolódó feladatokkal.

Hiezl TamásElnökségi tag - áram

A CEZ Magyarország Kft ügyvezetője.Pályafutását 2003-ban kezdte az EdF DÉMÁSZ Zrt.munkavállalójaként,ahol 2007-ig különböző marketing funkciókban dolgozott.Ezt követően az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoportnál volt értékesítés támogatási vezető,majd 2011-től a villamos energia beszerzésért felelős portfolió menedzsment vezető.

Orbán GárborElnökségi tag - gáz

Orbán Gábor jelenleg a Magyar Földgázkereskedő Zrt-ben az értékesítésért felel, mint vezérigazgató helyettes. 2015. március 31-től az Ügyvezető Bizottság tagja. A kis- és nagykereskedelmi értékesítés, árazási, trading, üzletfejlesztési, értékesítési kontrolling és marketing osztályok munkáját irányítja.

2011 és 2013 között az MVM Partner Zrt-ben nagykereskedelmi és portfólió menedzsment igazgatóként látta el feladatait. Korábban az EMFESZ Kft. kereskedelmi üzletágvezetői pozícióját töltötte be majd, mint az EMFESZ Kft. lengyelországi leányvállalatainak elnöke tevékenykedett.

Szakértők

Bali GáborSzakértő - gáz

Bali Gábor első diplomáját, a Miskolci Egyetem, gépészmérnöki karán szerezte, majd gázipari szakmérnökként másoddiplomázott. 2003-ban Pécsett szerezte harmadik diplomáját, pénzügyi szakértő szakon. Szintén 2003-ban, minőségügyi szakértői vizsgát tett. Pályafutását a DDGÁZ Zrt-nél kezdte, mint műszaki gyakornok, később minőségbiztosítási megbízott lett. Ezután a gázgazdálkodási osztályon gázbeszerzéssel, tanácsadással, teljesítménygazdálkodással foglalkozott, később osztályvezető lett, majd pedig 2004 és 2007 között gázgazdasági igazgató. 2007-ben a TÜZÉPKER Zrt. Kereskedelmi igazgatóhelyettese, jelenleg pedig a BAL IQ Bt és az ENERGIQ Kft. cégvezetője, ahol energetikai tanácsadással, földgázbeszerzési tenderek bonyolításával, szakértői munkák, tanulmányok készítésével, minőségirányítási rendszerek építésével foglalkozik. Több igazgatóságnak, bizottságnak is előbb tagja, majd elnöke lett. Ilyen például a Kiskungáz Zrt. Igazgatósága, valamint a Gázszolgáltatók Egyesülése Kereskedelemi és Ügyfélszolgálati Bizottsága. Rengeteg esettanulmánya, publikációja jelent meg, valamint számos konferencián kérték fel előadónak.

Dr. Groszman JuditSzakértő - jog

dr. Groszman Judit 2005-ben kapta meg jogi diplomáját. Egyetemi tanulmányai alatt egy görög-magyar ügyvédi iroda budapesti irodájában dolgozott jogi gyakornokként. A diploma megszerzése után kezdetben egy főként polgári jogi kérdésekre specializálódott ügyvédi irodában dolgozott ügyvédjelöltként, és párhuzamosan jogi tanácsadóként tevékenykedett egy budapesti ingatlanirodában. 2007 márciusa óta a Budapesti 5000. Ügyvédi Iroda munkatársa majd a szakvizsga letétele után megalapította ügyvédi irodáját a Dr Groszman Judit Ügyvédi Irodát. Ügyvédi tevékenysége során alapvetően a villamos energia és földgázipari szabályozással, engedélyezéssel, az ingatlanjoggal, különféle szerződésekkel, valamint társasági joggal kapcsolatos ügyekben működik közre és ad jogi tanácsot. 2015. januárjától a Magyar Energiakereskedők Szövetsége jogi szakértője.

Dr. Kecskeméti BalázsSzakértő - áram

Dr. Kecskeméti Balázs jogi diplomáját 2002-ben szerezte, és attól az évtől kezdődően a villamosenergia-ipar különböző területein dolgozik. Kezdésként a DÉMÁSZ Nyrt-nél elsősorban elosztói szabályozási ügyekkel foglalkozó jogi előadó, majd az elosztói ügyfélkapcsolatokért, különösen versenypiaci ügyfelekért és panaszügyekért felelős részleg vezetője, valamint az Elosztó Szabályzati Bizottság titkára. Majd az E.ON Ügyfélszolgálati Kft.-ben kiemelt szabadpiaci felhasználókat kiszolgáló háttériroda vezetője. Ezt követően Alpiq Energy SE Mo-i Fióktelepénél (korábbi nevén az Atel Energiakereskedő Kft.) kiemelt ügyfélkapcsolati managerként végfelhasználói értékesítéssel és termékfejlesztéssel foglalkozik. Majd az ELMŰ Nyrt. jogtanácsosaként a szabadpiaci villamosenergia kereskedelem (kis- és nagykereskedelem) teljeskörű jogi támogatását végzi, az induló gázpiaci tevékenység jogi támogatását (engedélyeztetés, kis- és nagykereskedelem szerződéses hátterének kialakítása) látja el, a cégcsoport romániai villamos energia kereskedő leányvállalatának jogi ügyeit felügyeli, valamint komplex tranzakciók előkészítésében/lebonyolításában vesz részt. 2016-tól független szakértőként szakértői feladatokat ellát kereskedelmi szabályozási és üzleti kérdésekben végfelhasználók és piaci szereplők számára.

2016. márciusától a MEKSZ árampiaci szakértője.

Felügyelő Bizottság

Banka JózsefFelügyelő Bizottsági tag
Dr. Németh AndrásFelügyelő Bizottsági tag
Fazekas ZoltánFelügyelő Bizottsági tag
Vázsonyi ViktóriaFelügyelő Bizottsági tag